Liseye Geçişte Keşfet-Tanı-Karar Ver Projemizi Tamamladık!

04.03.2024 432

Iğdır Rehberlik ve Araştırma Merkezi rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölümü tarafından "Liseye Geçişte Keşfet-Tanı-Karar Ver Projesi" kapsamında, Iğdır Merkez ilçesine bağlı rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı olmayan toplam 16 okuldan 347 8. sınıf öğrencisi, Iğdır Belediyesi ile yapılan protokol  ile birlikte Iğdır Gençlik Merkezi'nde kariyer süreci etkinlikleri düzenlenmiştir. Yapılan bu proje, öğrencilerin eğitimlerine ve gelecek planlarına destek olmayı ve kariyer danışmanlığını amaçlayan çeşitli etkinlikleri içermiştir.

• İlk olarak, öğrencilere LGS (Liselere Geçiş Sınavı) Rehberim kitapçığı bütün öğrencilere dağıtılmış ve sınav süreci hakkında bilgi verilmiştir.Aynı zamanda, öğrencilere kırtasiye setleri de hediye edilerek öğrencilerin sınav hazırlık süreçlerine destek olunmuştur.
  • Etkinlikler sırasında, öğrencilere Iğdır İŞKUR tarafından çeşitli ikramlar sunularak keyifli bir ortam oluşturulmuş ve öğrencilerin motivasyonları artırılmıştır. Ayrıca, Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi ile işbirliği yapılarak  müzik dinletisi ve resim sergisi düzenlenmiştir. Bu etkinliklerle öğrencilere sanatın ve kültürün önemi vurgulanmıştır.
  • Daha sonra, öğrencilere proje okulları, mesleki teknik ve anadolu liseleri ile yetenek sınavı ile öğrenci alan liseler tanıtılmıştır. Bu tanıtımlar sırasında, her okulun özellikleri ve sunduğu fırsatlar hakkında bilgi verilmiş ve öğrencilere gelecekleri hakkında fikir sahibi olmaları sağlanmıştır. Ayrıca, okulların tanıtım videoları izletilerek görsel bir anlatım sunulmuştur.
  • Son olarak, öğrencilerin ilgi alanları, akademik başarıları ve mesleki hedefleri ile ilgili veriler Iğdır Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından toplanmıştır. Bu veriler, Iğdır'a özel olarak geliştirilmiş bir ölçek kullanılarak elde edilmiştir. Bu sayede, öğrencilerin bireysel yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olunmuştur.

Bu proje öğrencilere geleceklerini planlama ve karar verme konusunda destek olmayı amaçlayan kapsamlı bir etkinlik dizisi olarak gerçekleştirilmiştir.

PROJE HAKKINDA ÇEKİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ VİDEOYA BURAYI TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.

ÖĞRENCİLERİMİZE BASILI OLARAK DAĞITTIĞIMIZ LGS REHBERİM KİTAPÇIĞINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.